8 טיפים מנצחים לתזונה בריאה

1. אל תרוצו תאכלו לאט יותר, ותנו יותר תשומת לב לפעולת האכילה. גם כי זה פחות משמין (ככל שאוכלים לאט יותר, קל יותר לזהות מתי שבעים), וגם כי זה יותר נעים - אכילה איטית משפרת את התפקוד של מערכת העיכול, ותורמת להפחתת גזים, נפיחות ועצירות.

2. תרגיעו עם המלח אם אתם ממליחים עוד לפני שטעמתם, האוכל אולי ירגיש לכם מעט תפל בהתחלה. אבל אם תפחיתו כמויות בהדרגה, בכל פעם קצת פחות מלח, תגלו שבלוטות הטעם שלכם יודעות להסתגל לשינויים, ופתאום תרגישו אפילו יותר טעמים.

3. וגם עם הסוכר, כן? אותו הטריק עובד גם כאן, פשוט תנסו: תפחיתו בהדרגה את כמות הסוכר שאתם מוסיפים לשתייה חמה, לעוגות - וגם חפשו ממתקים פחות מתוקים, כמו למשל שוקולד מריר. מה תרוויחו: פחות סיכוי לחלות בסוכרת, בסרטן, בכבד שומני ועוד רשימה ארוכה ומלחיצה של מחלות. ושלא יעבדו עליכם: ממתיקים טבעיים כמו דבש, סילאן, מייפל וכו' אמנם נשמעים בריאים, אבל בפועל מכילים כמות גדולה של סוכר, בדיוק כמו סוכר לבן פשוט.

4. אל תהיו רעבים! תהיו קשובים: תתחילו לאכול לפני שאתם מפתחים רעב גדול מדי. ולא, ארוחת בוקר זה ממש לא חובה. תשכחו ממה שאמרו לכם, האמת היא שלא לכולם זה מתאים. כמו שיש אנשים שמתעוררים לאט, יש גם כאלה שהתיאבון שלהם מתעורר לאט, והם מתחילים לחוש ברעב 3-4 שעות אחרי שהתעוררו. לאלה כדאי דווקא לחכות עם הארוחה הראשונה ולאכול אותה באמצע היום, או לקראת הצהריים. איך תדעו אם אתם ממועדון ארוחת הבוקר, או ממחתרת הבראנץ'? פשוט: אם אתם לא מרגישים צורך לאכול בבוקר, ומגיעים לארוחת הצהריים בתחושת רעב סבירה (כלומר רעבים אבל לא באטרף), אתם יכולים לפסוח על ארוחת הבוקר. אם אתם לא רעבים בבוקר אבל כן מפתחים רעב בשלבים מתקדמים שלו - תאכלו משהו באמצע הבוקר, כמו פרי עם אגוזים, או כריך. עדיף לא לחכות לצהריים (כי אז יש מצב שכבר תהיו רעבים מדי).

5. תאכלו המוווון ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים. ירקות (וגם פירות!) הם בית מרקחת נייד: עשירים בוויטמינים (כמו ויטמין A, K, C), במינרלים (כמו ברזל, מגנזיום, אשלגן), בנוגדי חמצון וגם בסיבים תזונתיים. מה תרוויחו: סיכון מופחת ללקות במחלות לב, ביתר לחץ דם ובסוגים מסוימים של סרטן – וגם תחושת שובע ממושכת (בזכות הסיבים התזונתיים) שמסייעת לירידה במשקל ללא תחושת רעב.

6. וגם פירות! טריים כמובן. כמו ירקות הם עשירים בוויטמינים, במינרלים, בסיבים ובנוגדי חמצון. נכון, הם מכילים סוכר, אבל מביאים איתם ערך מוסף גדול מאוד.

7. תאכלו יותר שומן. כן, כן תנו כבוד לשומנים הטובים, או בשמם הרשמי "שומנים בלתי רווים", ותשאירו מספיק מקום בתפריט לאבוקדו, טחינה, אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן וצ'יה, שמן זית ודגי סלמון. מה תרוויחו: שומן בלתי רווי תורם מצד אחד לתחושת השובע ומספק רכיבי תזונה חשובים, כמו ויטמינים וחומצות שומן חיוניות, ומצד שני מפחית את הסיכוי לחלות בסוכרת, במחלות לב וכלי דם, בסרטן ועוד.

8. אבל לא את השומן הזה: תשתדלו לא להכניס לפה מזון שמכיל שומן רווי ושומן טראנס. זה אולי נשמע כמו מסיבה, אבל בפועל שומן טראנס מעלה את רמות הכולסטרול ה"רע" ואת הסיכוי לחלות בסוגי סרטן שונים. אז במקום לטגן תאפו, במקום נקניקיות תאכלו נתחי בשר שלמים, במקום איברים פנימיים קחו דג או חזה עוף, ובמקום גבינות שמנות לכו על כאלו שלא עולות על 5% שומן. מה תרוויחו: בריאות, זה מה!

אהבתם? נשמח שתשתפו