אחת ולתמיד: מה אוכלים לפני אימון?

על מנת להשיב על השאלה הזו, חשוב בעיקר להבין מהו סוג האימון שבו אתם מתאמנים, וכמה זמן אתם עתידים להתאמן. לדוגמא:

לפני אימון אירובי של שעה, מומלץ לאכול יוגורט קטן, בננה, תמרים או אגוזים. ארוחה קטנה שכזו מומלצת לאכילה כשעה לפני האימון. לפני אימון כוח שאורך כשעה וחצי ועד שעתיים בערך, מומלץ על ארוחה גדולה יותר המבוססת על חלבונים ועל פחמימות.

ארוחה שכזו מומלץ לאכול כ-3 שעות לפני האימון. אתם לא רעבים, אך הגוף שלכם צריך אנרגיה גם אתם ככל הנראה מכירים את התחושה של "אימון קצת פחות טוב". לא במקרה ישנם אימונים שאתם יוצאים מהם שבעי רצון, ומנגד כאלו שגורמים לכם לחוש תסכול ואכזבה. אחד הגורמים המשפיעים ביותר על טיב האימון, הוא מידת האנרגיה שלכם ושל גופכם. ישנם מתאמנים שמגיעים למכון הכושר בשעות הערב, לאחר שהארוחה האחרונה שהם אכלו הייתה בשעה 12.00 בצהריים.

לא סיפקתם לגוף שלכם אנרגיה? אל תצפו ממנו להגיב לפעילות גופנית אינטנסיבית בצורה אידיאלית. טכנית, תוכלו להתאמן גם על בטן ריקה.

בפועל? הביצועים שלכם יהיו בהתאם. המטרה שלכם היא ליהנות מאימון כמה שיותר יעיל, וכזה שיקדם אתכם אל עבר התוצאות הנחשקות. הקפידו על תזונה נכונה, בדגש על אכילה לפני אימון. הכירו את הגוף שלכם ואת מה שעושה לו טוב אפשר לתת לכם המון המלצות באשר למה לאכול וממה להימנע. בפועל, אתם מכירים את עצמכם הכי טוב, ורק אתם יודעים איך אתם מגיבים למאכלים מסוימים. גם אם קשה לכם מאד לחשוב על אוכל לפני אימון, זיכרו את החשיבות הגדולה שבהכנסת אנרגיה לגוף. האוכל במקרה הזה הוא דלק, בלעדיו לא תוכלו להניע את המכונה שלכם.

אהבתם ? נשמח שתשתפו

נסו לפני כל אימון לאכול משהו אחר, ובדקו איך הגוף שלכם מגיב. מה כדאי לאכול לפני אימון?

מיקס של אגוזים,

שקדים וחמוציות

מעדן חלב קטן כריך קטן מלחם קל (מלוח או מתוק)

ההמלצה החמה ביותר היא לפנות לייעוץ מקצועי של תזונאית RD או דיאטנית קלינית. היא תוכל להמליץ לכם באשר להרכב התזונה הכללי, זאת בהתאם לסוג האימונים שלכם, צריכת הקלוריות היומית המומלצת ואורח החיים שלכם. בפגישת ייעוץ שכזו, תקבלו גם כמה סוגי תפריטים אפשריים לארוחות של לפני האימון.